Risicomanagement

Ondernemen betekent risico’s nemen. Met risicomanagement ben je beter voorbereid op mogelijke onverwachte wendingen met betrekking tot personeel. Bijvoorbeeld wanneer privé omstandigheden plots gaan doorspelen in de werkhouding, er langdurig ziekteverzuim gaat optreden en u te maken krijgt met loondoorbetaling bij ziekte, of wanneer u zich genoodzaakt ziet een ontslagprocedure in te zetten.

Risicomanagement advies

In veel MKB bedrijven is risicomanagement op het gebied van personeel een ondergesneeuwd kindje. Zolang het bedrijf groeit en bloeit gaan we er vanuit dat dit ook voor het personeel geldt en daarmee af. Dit maakt dat MKB bedrijven onvoldoende zijn voorbereid op onverwachte wendingen en er ongewenste complicaties en communicatieproblemen optreden wanneer het toch gebeurt. Problemen die zijn weerslag kunnen hebben op de sfeer in het bedrijf en de motivatie van andere werknemers. Juist om die reden biedt HRLokaal advies en ondersteuning aan MKB bedrijven om een strategisch personeelsbeleid te voeren waar risicomanagement automatisch deel van uitmaakt. Zodat uw bedrijf verder kan, zelfs als u geconfronteerd wordt met zaken als loondoorbetaling bij ziekte, arbeidsomstandigheden, ontslagverboden, onredelijk ontslag, rechtelijke toets, vaststellingsovereenkomsten, schadevergoedingen of terugkeer op werkplek.

Risicomanagement op het gebied van personeelsvragen? Neem contact op met HRLokaal

Heeft u vragen over hoe uw bedrijf een beter risicomanagement kan voeren, zodat u fit for the future bent en flexibel wendbaar bij plotselinge wendingen en complicaties? Dan bent u bij HRLokaal aan het juiste adres. Wij hebben ervaring in alle aspecten van strategisch personeelsbeleid en kunnen bovendien een beroep doen op een netwerk van specialisten. HRLokaal werkt met vaste abonnementstarieven zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Of wanneer u meer ondersteuning wenst, maken we aparte afspraken met een uurtarief. Wilt u meer weten? Neem dan contact op.

Neem contact op