Ontwikkelen van medewerkers

Het ontwikkelen van medewerkers is een belangrijk ingrediënt van strategisch personeelsbeleid. De doelen en trajecten voor het ontwikkelen van medewerkers volgen vrijwel automatisch uit de doelen en missie en ontwikkeling die u met het bedrijf voor ogen heeft. Vanuit die bedrijfsdoelstellingen wordt helder welke kwaliteiten, vakkundigheid en inzet er nodig zijn om die ontwikkeling te behalen. Veelal zijn die kwaliteiten en kennis grotendeels al aanwezig, maar kunnen die vergroot worden door het ontwikkelen van medewerkers. Vaak gaat dit gepaard met een persoonlijk ontwikkelplan of POP waarin u vastlegt hoe u en uw werknemer het traject van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en/of leiderschapsontwikkeling en/of het toe-eigenen van vakkundige kennis voor u zien, welke stappen daarin te maken en waar dat toe moet leiden.

Ontwikkelen van medewerkers: waarom?

Zoals bij alle elementen van personeelsbeleid, begint ook het ontwikkelen van medewerkers met heldere communicatie. Er zijn tenslotte twee partijen die ieder eigen ontwikkelwensen en leerdoelen en ontwikkeldoelen hebben en die dienen zo bij elkaar te komen dat ook het gezamenlijke doel erbij gediend is. Het ontwikkelen van medewerkers kunt u inzetten als een strategisch instrument: wanneer de medewerker kansen ziet voor ontwikkeling en het bedrijf stimuleert en investeert in zijn ontwikkeling, kunnen de motivatie en loyaliteit toenemen. Tegelijkertijd ontwikkelt uw medewerker zich zodanig dat hij of zij een waardevolle kracht is die meehelpt de missie van uw bedrijf te vervullen. Ontwikkeling en groeien van het bedrijf loopt samen met de ontwikkeling en groei van uw medewerkers. Als uw medewerkers zich niet mee-ontwikkeling stagneert u de groei van uw bedrijf.

Ontwikkelen van medewerkers: HR Lokaal!

Wilt u een personeelsbeleid waarmee u meer uit uw werknemers haalt en zij ieder vanuit hun eigen functie, kennis, kunde en persoonlijke kwaliteiten een waardevolle bijdrage leveren bij het vervullen van de missie van uw bedrijf? Dan kan HRLokaal u helpen. HRLokaal adviseert en ondersteunt bedrijven bij het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan, het voeren van pop- of ontwikkelgesprekken. HRLokaal ondersteunt ook bij het maken van een strategisch personeelsplan als nulmeting voor het ontwikkelen van medewerkers.

Twee HR professionals die deskundig zijn in alle aspecten van een strategisch personeelsbeleid voor MKB. Afhankelijk van uw wensen en vragen stellen we een persoonlijk ontwikkelplan op voor uw medewerkers, adviseren op specifieke aspecten of adviseren hoe u het zelf anders kunt aanpakken. Op basis van een abonnement of uurtarief. Alles afgestemd op uw situatie. Neem vandaag nog contact op.