Duurzame inzetbaarheid personeel

Duurzame inzetbaarheid personeel gaat over de motivatie, gezondheid en betrokkenheid van de oudere werknemer in uw bedrijf.  Door vergrijzing personeelsbestand worden werkgevers zich bewust dat de oudere werknemer heel andere behoeften en mogelijkheden heeft dan een jongere werknemer. Door aandacht te geven aan duurzame inzetbaarheid personeel, worden deze behoeften helder en kan de inzet en ervaring  van oudere werknemers van toegevoegde waarde zijn voor een evenwichtig personeelsbestand.

Duurzame inzetbaarheid personeel; hoe ga je ermee om?

Duurzame inzetbaarheid personeel is deel van een strategisch personeelsbeleid. MKB bedrijven plukken daar direct de vruchten van en kunnen bij aanname van ouder personeel (56+) dat uit een uitkeringssituatie komt bovendien een beroep doen op de mobiliteitsbonus, een premiekorting oudere werknemers. Dit soort kwalitatieve en kwantitatieve voordelen zijn toegankelijk wanneer je werkt met een duidelijk loopbaanbeleid dat gepaard gaat met heldere communicatie. Als werkgever geeft u de richting aan en creëert u de omgeving waarin werknemers goed kunnen functioneren. Wanneer u dat goed doet en werknemers tot hun volle recht komen, wordt dat zowel zichtbaar in het plezier dat  uw bedrijf uitstraalt als in de resultaten.

Vragen over duurzame inzetbaarheid personeel?

Wanneer u vragen heeft over duurzame inzetbaarheid personeel, bent u bij HR Lokaal aan het juiste adres. HR Lokaal is uw partner en ontwerpt, leidt en traint en voert uit volgens uw wensen en met de kennis van HR Lokaal en de professionals.Zodat u als werkgever optimale omstandigheden kunt scheppen waarin (jong) talent zich kan ontwikkelen en oudere werknemers hun ervaring, historie van het bedrijf, inzicht en  stabiliteit inbrengen en overdragen. Wilt u meer weten? Neem vandaag nog contact op met HRLokaal.

Neem contact op